fbpx

️ De Leidse Sleutels – Freshly Chopped

Freshly Chopped is komen overwaaien uit Ierland. En daar maakte ik al even kennis met ze, begin 2020. Inmiddels is de formule in verschillende landen actief. Toen ik hoorde van een vestiging in Leiden, was ik heel benieuwd of ik dezelfde kwaliteit mocht verwachten. Ik belde met Jill, de Storemanager van Freshly Chopped, aan de Stationsweg. Zij nodigde me uit om het te komen testen.

Het Ierse franchiseconcept heeft al meer dan 60 restaurants in Ierland, Engeland en Cyprus, en is nu neergestreken in onze sleutelstad. Het concept is ontstaan uit liefde voor gezondheid en fitness én omdat de keuze voor mensen die ook onderweg een gezonde levensstijl willen leiden, vrij beperkt is.

     

Waar je voorheen nog binnenliep met bankvragen, is de ABN AMRO sfeer volledig uit het pand verjaagd. Het terras valt als eerste op: lekker ruim en in de zon. We wandelen naar binnen en worden vriendelijk verwelkomd. Freshly Chopped is er voornamelijk voor de ‘on the go’ trek. Toch kun je er ook prima neerstrijken voor je hap of drankje. De sfeer is industrieel, fris en knus. Op het menu vind je salades, wraps, choppitos en hot pots: een mix van warm, lauw en koud. Kies je maaltijd direct van het menu of gebruik je fantasie en stel ‘m zelf samen. Liever een sapje, smoothie of acaï bowl? Geen probleem. Zonder suikers en e-nummers uiteraard. Dat geldt overigens voor het gehele assortiment.

     

Wij gaan voor de Fit Falafel choppito en de Lean Bean hot pot. Alle ingrediënten worden voor je neus bij elkaar gechopped met een mezzaluna mes. Leuk om te zien! Die zichtbaarheid maakt ook dat je zowel de beschikbare ingrediënten als de keuken goed in het zicht hebt. Het valt ons op hoe schoon alles is. Daar scoor je bij deze Monica (Friends fans begrijpen dit) direct punten mee.

      

Allemaal leuk en aardig, maar hoe smaakt het? We zijn het erover eens: dit is lekker. Je proeft dat er geen ‘meuk’ in zit. Mijn Lean Bean hot pot bestaat uit een mix van bonen, cherry tomaat, ui en bloemkool. Met name de bloemkool toevoeging vind ik verrassend. De groenten zijn knapperig en de Mexicaanse dressing overheerst niet. De Fit Falafel choppito bowl valt ook in de smaak, al maakt de bodem van bladspinazie het lastig om dit zonder knoeien naar binnen te werken. En laat dat nu onhandig zijn als je onderweg bent. Ons advies? Een kleine chop erover, dat prikt iets prettiger weg. We kiezen verder voor de sapjes Lemon Aid en Squeeze the Day. Vooral hier valt het op dat er ‘niets’ is toegevoegd, want van ons mag het iets zoeter. Het formaat valt op: de bekers zijn flink, dus je kunt vooruit. Tenslotte, een cappuccino met een hapje zoet. Alle baksels zijn vegan. We gaan voor de brownie en een citroenmuffin. De brownie smaakt, maar ik besluit het bij één hap van de muffin te laten. Deze is gortdroog. Ik laat ‘m proeven door Jill en zij reageert fantastisch. Niet alleen verwijdert ze de muffins uit de vitrine (vers gebracht door een vegan bakker die dag), maar ze geeft ook aan dat ze deze binnenkort zelf willen gaan bakken. Na mijn bezoekje is ze hier zelfs op teruggekomen, ik merk dat ze enthousiast is over het idee. De koffie is trouwens heerlijk. Tip: neem je eigen beker mee, dan ontvang je korting.

     

De missie volgens Jill is om iedereen voedzame en lekkere keuzes te bieden, ook wanneer er haast bij is. Wat dat betreft is dit een mooie plek voor Freshly Chopped. Ben je onderweg naar je trein, heb je vertraging of kom je net terug van je reis met een knorrende maag? Dan is deze locatie ideaal. Conclusie: missie geslaagd. Friendly fastfood… wij zijn fan.

Gastvrijheid: een dikke voldoende.
Locatie: naast Domino’s, aan de Stationsweg. Het terras lonkt.
Sfeer: de nadruk ligt op ‘meenemen’ maar je zit hier prima!
Smaak: eerlijke gerechtjes: what you see is what you get. Dat proef je ook. Kakelvers en vol vitaminen.
Prijs: voor nog geen tientje stil je de trek.

Score 3/5: ️️️
Adres: Stationsweg 11, Leiden
Instagram: @freshlychopped.nl
Website: Freshlychopped.nl

Geschreven door: Laila

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.