fbpx

️ De Leidse Sleutels – Pipa Streetfood box

Afgelopen zaterdag mochten we bij Pipa Streetfood Bar aan de Morsstraat 60, een heuse Pipa Shared Dining box komen ophalen. Een box voor twee personen met maar liefst 7 shared dining gerechten. Of nou ja, de ingrediënten ervoor. Want je hebt nog wel twee koekenpannen, een oven en een pan met heet water nodig.

De la Soul heeft plaatsgemaakt voor Pipa Streetfood Bar. Na 10 jaar Soulfood werd het tijd voor iets anders. ‘Toen wij dicht moesten in oktober zijn we gestart met dit nieuwe concept en begonnen met de verbouwing. Sinds februari zijn we, door middel van boxen en het bezorgen van diners bij Hotel de Oude Morsch, onze gerechten gaan testen bij mensen’, aldus Kevin de Rooij, de bedrijfsleider van Pipa. Een naam geïnspireerd op een Braziliaanse kustplaats. De box bevat het volgende:

  • Nacho’s met uiendip
  • Pompoensoep
  • Oesterzwamshoarma met verschillende sausjes
  • Pastinaak-koffiecrème met coquilles met zwarte sesamzaadjes
  • Peruaanse ceviche van dorade
  • Beef tataki met wakame en ponzu-sojakaramel
  • Pipa’s dessert (brownie en spekkoek)

 

      

Het bereiden van de gerechten is vrij makkelijk, en doe je dit gezellig samen, dan is het oprecht een leuke bezigheid. De handleiding is eenvoudig en alles is vers, dat proef je. De pastinaak-koffiecrème evenals de pompoensoep viel bij ons behoorlijk in de smaak. Lekker en goed gekruid! De zak nacho’s ernaast vonden we saai en out of place. Tip: laat men deze ook opwarmen met wat kaas en jullie gesnipperde uitjes. Een verse guac of salsa erbij en het klopt. En de coquilles, tja… een specifiek gerecht. Je moet ervan houden. Daar laten we het bij. Aangekomen bij het dessert kunnen we vervolgens melden: voor herhaling vatbaar. De spekkoek was boterzacht.

Gastvrijheid: we werden vriendelijk welkom geheten. De box kwam niet in een tas, houd hier rekening mee bij afhalen.
Locatie: Pipa Streetfood Bar spot je waar je eerst De la Soul vond, vlak tegenover de Morspoort.
Sfeer: het interieur kunnen we niet goed beoordelen, omdat het restaurant momenteel met name is ingericht op afhalen. Het Pipa logo vinden we persoonlijk nogal flower power. Niet direct waar je aan denkt bij streetfood.
Smaak: alles is vers, smakelijk en eenvoudig te bereiden. De pompoensoep steekt er met kop bovenuit.
Variatie: veel landen aanwezig in deze box, dus dat zit goed.
Prijs: €25,- per persoon

Score 3/5: ️️️
Adres: Morsstraat 60, Leiden

 

 

Geschreven door: Laila

 

Tags:
, ,
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.