fbpx

️ De Leidse Sleutels – Vega Express

Vega Express Leiden is onlangs geopend op de Willem de Zwijgerlaan in Leiden. Maar hier zal je niet veel komen. Lucky voor ons brengen ze (spoiler) overheerlijke vegetarische ‘comfort food’ gerechten rond. En gezien de less-meat-mentality, past dit perfect in het bezorglandschap. Welkom Vega Express!

Maar nu de vraag… smaakt het? Daar kunnen we kort over zijn: ja! Verwacht een heerlijke, vers bereide burger en knapperige frietjes. Er wordt enkel gebruikgemaakt van vega en vegan producten. De reden? Beter voor het milieu en lekker! Dat kunnen we beamen. Wij proefden de Crispy Chickno en Smokey Barbecue Burgers, met een portie gewone en sweet potato frietjes ernaast. Verder snoepten we van de BBQ Cauli Wings (bloemkool) en twee soorten Pronck Lemonade. Niet slecht voor een avondje niet koken!

Onze favoriet is de Smokey Barbecue Burger. Deze smaakt inderdaad smokey en heeft een echte bite. Daar houden we van. Geen snotterige, verpieterde groenten onder je broodje, nee, alles proeft vers en krokant. De spice bbq sauce maakt het wat ons betreft goed af. Opvallend detail: het brandmerk op de buns met het logo. We like! De Chickno Burger is overigens ook lekker, al is deze iets meer ‘frituur’ van smaak. De Chickno arriveerde op een mais-pompoenbol, een aangename verrassing. De frietjes zijn crispy, wat opmerkelijk is voor een bezorgdienst.

          

Gastvrijheid: dit is natuurlijk lastig te benoemen, zonder locatie. Maar de aandacht voor het eten is er, net als een leuke persoonlijke tekst op de tas.
Locatie: fijn dat ze zo centraal zitten, want vanaf de Willem de Zwijgerlaan rijd je zo de stad in.
Smaak: vers, vers, vers en lekker. Dit proef je direct. Er wordt met aandacht gewerkt.
Variatie: de kaart is niet erg uitgebreid, maar dat vinden we niet erg. Er is voldoende keuze.
Prijs: een tientje voor een bezorgburger is niet goedkoop te noemen, maar ja, daar krijg je ook wat voor.

Score 4/5: ️️️️
Adres: Willem de Zwijgerlaan 2A / bel vooral: 06-57967616

 

 

Geschreven door: Brent

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.