fbpx

Met wie spreek ik? Marieta Hoek

Marieta Hoek is de eigenaresse van VNTG. Wij spraken haar op een zonnige vrijdagmiddag.

Marieta, wanneer ben je gestart met VNTG?
‘Ik ben bijna 30 en ik startte het op mijn 24e. Ik ben nu eindelijk zover dat ik mijn geld prima kan verdienen en zelfs salaris kan overmaken naar iedereen die ik lief heb.’

Waar ben je meest trots op, als eigenaresse van VNTG?
‘Ik ben blij dat de winkel een weerspiegeling is van wie ik ben en dat het met mij meegroeit. Ben ik meer bezig met feminisme, dan zul je dat zien. Los van dat ik alleen maar werk met vrienden en familie, vind ik het enorm fijn dat de winkel open is voor iedereen. Ik zit naast het pashok en dit is onderhand een biecht- en Dr Phil hok geworden. Ik vind het fijn dat ik zelf ook de winkel dicht kan gooien als ik me niet goed voel mentaal en hier open over kan zijn. Ik ben denk ik het meest trots het feit dat mijn winkel betaalbaar, open en eerlijk is.’

VNTG       VNTG       VNTG

Best pittig lijkt me, een eigen winkel runnen?
‘Ik begon een webshop met alleen Paypal, zonder iDEAL. Echt zoveel klopte niet! Ik ben de winkel ooit begonnen waar minimaal licht was. Ik wist wel dat ik hard kon werken. En het ergste dat me kon overkomen, was dat ik hard zou moeten werken voor niets. Na 11 jaar werken in de horeca was ik wel wat gewend. De meeste jongeren werken keihard voor weinig. Nu ik bijna 30 ben zie ik dat mensen veel minder mogen ‘uitproberen’, omdat iedereen verantwoordelijkheden heeft en anders omgaat met de tijd. Ik wil niet 50 uur in de week werken om andermans droom waar te maken.’

“Ik zit naast het pashok en dit is onderhand een biecht- en Dr Phil hok geworden”

 

Heb je tips voor andere, jonge ondernemers?
‘Mijn tip voor jonge ondernemers is de quote: “Als je je niet schaamt voor de eerste versie van je product, dan ben je te laat op de markt.” Team no shame hier. Vallen, opstaan, onzekerheid, uitproberen, go go go, trots, paniek, ah… het lukt. En deze mooie cyclus wil ik voor geen goud missen.’

VNTG       VNTG       VNTG

Is het succes van VNTG mede te danken aan de locatie?
‘Ja, online verkopen we heel goed. Tijdens de lockdown heb ik geen verlies geleden. Maar de Botermarkt is heel speciaal. Er is veel leven hier. Terrasjes, vrolijkheid en mensen wandelen graag binnen. Ik wil hier nooit meer weg. Wel is het een droom om ooit een groter pand aan de Botermarkt te betrekken. Ik heb flinke plannen voor uitbreiding van het concept, maar voorlopig zit ik hier goed.

Adres: VNTG
             Botermarkt 11, Leiden

 

 

Geschreven door: Laila

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.