fbpx

Tip – Leidsche Loop

Aan ons de eer om de Leidsche Loop uit te proberen en de weergoden liepen goedgemutst met ons mee. Dat brengt ons bij de tip van de maand mei. Deze unieke stadswandeling brengt je langs prachtige historische plekken in het centrum, maar er is méér…

       

 

 

 

 

 

 

Een Leidsche Loop start je met een fijne stoffen schoudertas, gevuld met tien enveloppen, een plattegrond en een flesje wandelwater. De plattegrond leidt je langs verschillende plekken waar Leidse fotograaf Nico van der Horst (1919-1995) halverwege de vorige eeuw zijn mooie beelden schoot. Ben je op het aangegeven punt aangekomen? Dan open je de genummerde envelop en stap je letterlijk terug in de tijd. On the spot vergelijk je het huidige straatbeeld met hoe dit plekje er vele jaren terug uitzag. Een originele wandeltocht waarin je vrij bent om jouw route te bepalen.

We verklappen niet te veel, maar één ding is zeker; de verschillen zijn groter dan je denkt. Gedempte grachten, verbouwde panden, verplaatste borden en veel meer. Je ontdekt het tijdens Leidsche Loop.

Zelf ook Leidsche Loop ervaren? Check de website

 

 

Geschreven door: Brent

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.