fbpx

Tip – Expo: If Things Grow Wrong

Wij hadden de eer om als een van de eersten een bezoek te mogen brengen aan de onlangs geopende expositie: If Things Grow Wrong. Leuk om te zien dat de Lakenhal ook ruimte biedt aan wisselende en relevante expo’s. ‘Old meets new’, zullen we maar zeggen.

If Things Grow Wrong geeft je ‘handvatten om met je groeiverslaving om te gaan’. En believe us, die heb je nodig…Het gaat niet goed met de wereld en overconsumptie speelt daar een grote rol in. Na een bezoek, neem je waarschijnlijk wat lessen mee. De expo bestaat uit 15 verschillende objecten, allen met een eigen insteek om aandacht te vragen voor groeiverslaving. De Lakenhal schreef hiervoor een open call uit, waar honderden reacties op kwamen. De beste 15 werden geselecteerd en zie je terug in de Lakenhal.

Deze objecten variëren van zeer groot en indrukwekkend, tot klein en knagend. De betrokken kunstenaars hebben als doel je (meer) bewust te maken van overconsumptie en groeiverslaving. Na binnenkomst zie je direct de ‘Future fossils’. Deze fossielen uit de toekomst geven een beeld van hoe we plastic moeten hebben afgezworen, zodat enkel de restanten overblijven.

De wereld van textielafval blijft voor veel consumenten verborgen. Allemaal dragen we kleding die we uiteindelijk weer afdanken. Waar gaat het dan naartoe? In ‘Ken de keten’ laat Tinka van de Kooij je nadenken over dit probleem. Very impressive.

Wanneer?
If Things Grow Wrong is nog tot 20 februari te zien.

Waar?
Museum de Lakenhal
Oude Singel 32, Leiden

 

 

Geschreven door: Brent

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.