fbpx

Tip – Terrasjes in Leiden (waar wél vaak plek is)

Oef, wat is het genieten. De zon op je toet, Leids gebrabbel om je heen. En dan na de verplichte HEMA en Etos bezoekjes nog héél even spontaan je billen parkeren op een terras. Aapjes kijken. Ja, klinkt goed. Maar de afgelopen twee keren moest ik aardig zoeken. Want jeetje, wat zijn onze terrassen populair en helaas… vol is vol. Vorig jaar schreven we dit artikel over zes parels in de buitenlucht. Met name de niet-standaard plekjes kwamen hier aan bod. Met het prachtige weer van de afgelopen tijd is een update wel gepast. Kunnen we nog ergens terecht, zonder wachtrij?

Rechts afslaan
Geen zorgen, er is plek. Je moet alleen even zoeken. Gelukkig voor jullie heb ik dat gedaan. We kennen allemaal de terrassen van Annie’s, Scarlatti, de Waag en natuurlijk de Botermarkt en Nieuwe Rijn hotties: vrijwel alle boten en ‘aan land’ plekjes daar zijn erg gewild. Reden om eens verder te kijken dan je neus lang is. En smeer ‘m meteen in met zonnebrand. Sta je naast Subway voor de brug richting de Waag? Druk hè? Kijk nu eens rechts.

Logica
Daar vind je namelijk biologisch café-restaurant Logica aan de Stille Rijn 11. De naam zegt het al. Vanaf 11.00 uur ben je welkom voor een drankje. Er staan ook lekkere broodjes, taartjes, salades en hapjes op de 100% biologische kaart. Geen vis of vlees. Het is er minder druk, maar nog steeds gezellig. En er varen flink wat bootjes langs. Het terras is fijn en dat geldt ook voor de nacho’s uit de oven. Nog steeds hartje binnenstad, ik heb mijn stoel gevonden.

Logica

Proeflokaal 1574
Loop je een stukje verder, richting de Kippenbrug, dan zie je dat Proeflokaal 1574 daar zowel op de brug als aan de straatkant tal van tafeltjes heeft. Als de wijn je niet voldoende motiveert om die extra stapjes te zetten, dan is het de locatie wel. Plof neer aan de Apothekersdijk 38 en tuur naar wandelaars en watervolk. Je kunt er ook prima happen. Een aanrader.

Proeflokaal 1574

Vlot Grand Café
We blijven rechtdoor lopen, want ik neem je mee naar Prinsessekade 5L, een eindje verderop en iets meer richting het station. Hier ligt de ‘wildcard’ van de drie op je te wachten: Vlot Grand Café. De boot ligt tussen de bruggen van het Galgewater en opent dagelijks vanaf 09.00 uur. Je beleeft er de mooiste zonsondergangen en zowel op de boot als aan de kant is het er goed vertoeven. Gelukkig is er regelmatig een stoeltje vrij. Tip: de appeltaart.

Vlot

Geschreven door: Laila

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.