fbpx

LEIDENGRAM PARTNERS

Wij zijn trots op ons netwerk van partnerpartijen waar we graag mee samenwerken en die je regelmatig op ons platform kan zien terugkomen. Deze partners variëren van culturele instellingen en bijzondere evenementen tot Leidse organisaties en partijen die onze mooie stad nog mooier maken.

 

Wij zijn dankbaar voor de samenwerking met deze inspirerende en creatieve mensen en organisaties. Dankzij hen kunnen we onze volgers blijven verrassen met nieuwe en unieke content over Leiden. Wil je ook partner worden van Leidengram? Stuur ons dan gerust een berichtje en wie weet kunnen we in de toekomst ook met jou samenwerken!

 

Hieronder vind je een overzicht van onze huidige partners:

Het Rijksmuseum van Oudheden brengt de oudheid en de archeologie tot leven. Iedereen kan in het museum genieten van de oude beschavingen uit Egypte, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. In 2018 bestond het museum tweehonderd jaar. Het RMO heeft regelmatig indrukwekkende nieuwe exposities waar wij graag komen. Daarnaast is het vaste deel van de tentoonstelling meer dan bijzonder.

Website: www.rmo.nl

Brouwerij Pronck is een echte Leidse bierbrouwerij, gevestigd in het voormalige schakelhuis van de energiecentrale op de Langegracht. Met bijzondere bieren zoals de Citra Rye IPA, de Leidse Lente, de Tripel en de Frisse Neus. Wij drinken deze bieren geregeld in de Leidse horeca en zijn trots op deze Leidse brouwer!

Website: www.brouwerijpronck.nl

Japanmuseum SieboldHuis biedt in een historisch Hollands huis aan het Rapenburg in Leiden het mooiste uit het oude en nieuwe Japan: prenten, lakwerk, keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten. Alle objecten zijn tussen 1823 en 1829 verzameld. Naast de vaste collectie biedt Japanmuseum SieboldHuis tijdelijke tentoonstellingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Het is tevens het officiële Japancentrum dat uiting geeft aan de wetenschappelijke, culturele en economische relaties tussen Nederland en Japan.

Website: www.sieboldhuis.org

371299772_694035286099918_9032508597046320503_n

Gebr. de Nobel is hét poppodium van Leiden en de regio daaromheen (o.a. Oegstgeest, Katwijk, Rijnsburg, Leiderdorp, Voorschoten). Gebr. de Nobel geeft een podium aan alles wat relevant is in de hedendaagse popcultuur. Wij komen hier graag en delen regelmatig bijzondere concerten en clubnachten op ons kanaal.

Website: www.nobel.nl

Een jaarlijks terugkerend festival volledig in het teken van film. Wat wil je nog meer? Maar liefst 11 dagen lang premières, speciale filmvertoningen, feestjes en meer, in het hart van onze stad. Dat is het Leiden International Film Festival. Van arthouse tot blockbuster en alles daar tussenin. Wij zijn fan. En partner.

Website: www.liff.nl 

Wibar is een van de meest creatieve evenementlokaties die je in Leiden zal vinden. Naast een grote zaal met bar en een buitenterras heeft deze culturele hub eindeloos veel mogelijkheden. Wij zijn hier dan ook geregeld te vinden om te raven, te sappen en te happen.

Website: www.wibar.nl

Wij zijn trots op Wereldmuseum Leiden. Hier komen we al sinds jaar en dag. Het museum staat als een van de oudste culturele musea ter wereld, nog steeds midden in de actualiteit. Als kind waren we al onder de indruk van de sfeer in de Buddahkamer. En vandaag de dag genieten we nog regelmatig van de grote tentoonstellingen. Maar er zijn ook kleine verrassende expo’s die niet te missen zijn. Een wandeling door Wereldmuseum Leiden opent je blik op de wereld!

Website: www.wereldmuseum.leiden.nl

Elk jaar genieten we weer van Leiden’s grootste Stadsfestival. Tijdens de Lakenfeesten is zo veel te doen, het is te veel om op te noemen. Van de Nostalgische kermis, tot het Singelpark Diner, tot de Peurbakkenrace en de Dragonboatraces. Wij smullen van een van de mooiste festival die onze stad rijk is.

Website: www.lakenfeesten.nl

Borrelen op vrijdag? Dat doe je bij Frits en Borrel071. Of lekker dansen in de club? Dan ken je Dansen Bij… vast wel! Evenementorganisatie A Million Memories organiseert in Leiden al jaren veel bekende happenings en is trotste partner van Leidengram. Let’s make memories!

Website: www.amm-events.com

Cocktail please! Bar Olaf is een zeer fijne cocktailbar met de beste cocktails, barfood gerechten, toffe bieren en de lekkerste wijn. Dé plek waar we het leven te vieren, het weekend in te luiden of een potje jenga spelen. 

Website: www.baroloaf.nl

In december 2018 werd Goeie Mie Gin gelanceerd, een Leidse biologische gin met een knipoog naar de beruchte Leidse gifmengster. Goeie Mie Gin is gemaakt met negen botanicals. De Jeneverbes, de basis van alle gins, geeft het drankje de frisse lichtblauwe kleur. Vlierbessen werden in de tijd van Goeie Mie ook gebruikt in drankjes en medicijnen. Heb jij ‘m al eens gedronken?

Website: www.goeiemiegin.com

Bij Peel Slowly and See verkent de nieuwsgierige muziekliefhebber nieuwe horizonten; van bruisende UK-jazzgroepen tot knetterende indietronica, intrigerende etnische muziek en eigenzinnige gitaarbands. Niemand verlaat het festival zonder íets te ontdekken uit zijn of haar reguliere muzikale comfortzone, ook de uitvoerende artiesten niet.

Website: www.peelslowlyandsee.nl

Funked Up staat garant voor een avond live muziek vol funk, soul en hip-hop acts van lokale en internationale bands en funky DJ beats!

Website: www.funkedup.nl

Het Singelpark omringt het historische centrum van Leiden met groen. Een kilometerslang stadspark met het water van de singels als een blauwe ader door het park. Leidengram ❤️ het Singelpark!

Website: www.singelpark.nl

BplusC – een plek waar mensen welkom en gelijk zijn, ongeacht achtergrond, etniciteit, seksualiteit, inkomen, religie, politieke overtuiging of kennisniveau. Waar je niets hoeft, maar – als je wilt – wordt uitgedaagd en geprikkeld.

Naast een bibliotheek bestaat BplusC uit een muziekschool, dans- en theaterschool, volksuniversiteit, afdeling Kunst en Beeld, diverse podia en het Centrum voor Amateurkunst Leiden.

Website: www.blusc.nl

De Nobel Award biedt acts dé ideale kickstart van hun carrière door de samenwerking met professionals uit de industrie, die de jurering (zowel tijdens de selectie als tijdens de rondes) en de prijzenpakketten mogelijk maken. Alle soorten artiesten zijn uitgenodigd om mee te doen. Rappers, singer-songwriters, maar natuurlijk ook bands. Zij nemen het tegen elkaar op voor een professionele jury, maar ook het publiek heeft een stem.

Website: www.nobelaward.nl

ProKwadraat organiseert al jaren in Leiden bijzondere evenementen. Denk aan Schemerstad, de verschillende bierwandelingen, het BIGGG muziekfestival en de 100 Bruggenloop. Stuk voor stuk unieke evenementen die de stad Leiden verrijken.

Website: prokwadraat.nl

Werfpop is al meer dan 40 jaar het popfestival van de Leidse regio. Begonnen in het van der Werfpark, maar inmiddels al jaren in stadspark de Leidse Hout. Werfpop verwelkomde artiesten als Kensington, De Jeugd van Tegenwoordig, The Opposites, Postmen, Suicidal Tendencies, Soulfly en Sepultura.

Website: www.werfpop.nl

Het Leidse Hofjes Festival brengt cultuur en geschiedenis samen in een muzikale reis door de mooiste binnenstad van Nederland. Tijdens dit bijzondere evenement worden muziekliefhebbers verrast door bijzondere optredens op bijzondere locaties, veelal op eeuwenoude hofjes in de Leidse binnenstad. Ben jij er dit jaar bij?

Website: www.leidsehofjesconcerten.nl

Op de step, per fiets of vanuit de boot, Uitjes Leiden verzorgt te gekke uitjes in de stad Leiden. Met verschillende arrangementen, voor grote groepen, kleine groepen of bedrijven is er altijd wat te beleven.

Website: www.uitjesleiden.nl

De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. Aangelegd in 1590 en uitgebreid in de eeuwen daarna is de Hortus hét groene hart van Leiden. Hier kweekte Carolus Clusius de eerste grote tulpencollecties van Europa, en introduceerde Philipp Franz von Siebold ongeveer 700 tot dan toe onbekende planten uit Japan en China. Een bezoek aan de Hortus is altijd een goed idee!

Website: www.hortusleiden.nl

Bij Leiden Made koop je cadeautjes van lokale Leidse makers, handgemaakt. Geniet van de lekkernijen van Zoets van Sophie, ontdek de prachtige houten accessoires en sieraden van Happy Dreamer, bekijk het bijzondere keramiek van Blubber & Glas en mis de kinder- en babykleren & accessoires van Lililoop niet. Bezoek Leiden Made aan de Hooglandse Kerksteeg 10.