fbpx

️ De Leidse Sleutels – Leiden Spa massages & rituals

Een uitnodiging om een massage uit te proberen, wie zegt daar nu nee tegen? Ik (Laila) niet, that’s for sure. Leiden Spa Massages & Rituals is gevestigd in het pand van Vrouwfit op de 1e etage aan de Hooigracht, vlakbij Albert Heijn. Sinds de sportscholen heropend zijn, sport ik weer vier keer per week. Daar moest mijn lijf even aan wennen. Die massage kwam als geroepen.

Leiden Spa massages & rituals    Leiden Spa massages & rituals

Cees de Vries (47) groet me bij binnenkomst. De praktijk is schoon en warm verlicht. Ik mag eerst even plaatsnemen. Cees is fulltime masseur, leefstijlcoach en haptonoom. In zijn praktijk werkt hij samen met zowel parttime masseurs als behandelaars in training. Hij vertelt me rustig hoe hij te werk zal gaan. Omdat ik geen serieuze klachten heb, wordt het een ontspanningsmassage. Tijdens de laatste 20 minuten zal Stephany zich bij Cees voegen, om mij van een duo massage te voorzien. Ik ben benieuwd.

De massage begint uitstekend. Al snel wordt duidelijk dat er toch wat spanning in m’n lijf zit. Na een pittige ‘Legday’ blijkt dat mijn enkels en kuiten wat extra aandacht nodig hebben. Cees voelt dit aan en speelt daar prima op in. Zijn handen zijn krachtig en ik voel me ontspannen. Op gevoel past Cees halverwege ook wat bindweefselmassage toe, dit bevalt mij minder. Met name de armen laten de dag erna blauwe plekken zien. Nu ben ik snel ‘blauweplekkerig’ dus niets aan de hand, maar persoonlijk houd ik het liever bij een wat mildere aanpak. De duo massage is ook niet geheel mijn cup of tea. Ik ervaar twee handen als prettiger dan vier, want ik werd er iets te veel door afgeleid. Gelukkig deed het niet af aan de volledige beleving. Ik viel bij thuiskomst als een blok in slaap. Ontspanning, check ✔️

Leiden Spa: Cees en Stephany

Gastvrijheid: ik werd op mijn gemak gesteld. Cees is een rustige man en komt bekwaam en vriendelijk over.
Locatie: zo midden in het centrum is de praktijk ideaal gelegen. Kom je met de auto? Parkeer dan op de Kaasmarkt, recht tegenover het pand.
Sfeer: de praktijk straalt rust uit: een fijne, intieme sfeer. Op de achtergrond Oosterse klanken en de massagetafel ligt comfortabel.
Behandeling: een bindweefsel- of duo massage is het niet voor mij, maar de ontspanningsmassage doet wat het belooft. Mijn spieren kunnen er voorlopig weer even tegen.
Variatie: je kunt uit diverse behandelingen kiezen. Heb je specifieke klachten? Bespreek dit gerust.
Prijs: vanaf €60,- per persoon (60 min)
Let op: wil je dat het personeel een mondmasker draagt? Geef dit even aan van tevoren.

Score 4/5: ️️️️
Adres: Hooigracht 87, Leiden

 

 

Geschreven door: Laila

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.