fbpx

️ De Leidse Sleutels – Teds All Day Brunch

Teds All Day Brunch serveert je heel de dag, nou ja, de naam zegt het al: brunch. Afgelopen december startte dit gezellige restaurant aan de Lange Mare (voorheen Restaurant de Koekop) en met vestigingen in onder andere Den Haag, Amsterdam en Haarlem boert Teds goed. Dat is mede vanwege het concept. French toast, pancakes, Eggs Benedict, you name it. Wat blijkt, wij Nederlanders smullen van ontbijtspul. Ook in de middag.

TEDS All Day Brunch

Het interieur van Teds is hip en intiem, maar op een mooie dag als vandaag kiezen we ervoor om onze konten op het zonnige terras te parkeren. Aan de Lange Mare 60 zitten we heerlijk aan één van de tafeltjes tegen de muur. Zo kunnen we schaamteloos het langswandelende publiek bekijken, terwijl we sippen aan een latte.

Het personeel is vriendelijk, vrolijk zelfs. Dat begint goed. De menukaart scan je eenvoudig met een QR-code. Het valt ons meteen op dat er voor de vegetariërs en met name veganisten onder ons, weinig variatie is. Van de zeven sandwiches die de kaart rijk is, zijn er maar twee zonder vlees. En de twee salades waaruit je kan kiezen zijn beide met kip en ei. Ze zijn overigens dol op ei bij Teds. Het is haast alsof een kip de menukaart heeft gelegd. We proberen de Chicken Katsu, de Triple Omega én we delen de Churrrrro Banana Pancakes met Nutella drizllez. Let’s go.

    TEDS All Day Brunch    TEDS All Day Brunch   

De Chicken Katsu wordt als een sandwich-spies geserveerd en is iets aan de prijzige kant (je betaalt €12,50). De krokant gebakken kipfilet in combinatie met de katsu saus ken je wellicht uit de Japanse keuken. Teds serveert het met rode kool en Samurai mayo op brioche brood. Twijfel je vanwege de prijs? Niet doen. Je krijgt een flinke portie en de smaak is om je vingers bij af te likken. Alles klopt, niets overheerst. Heerlijk. Ook de Triple Omega bevalt goed. Verse zalm, lekker zuurdesembrood en bovenop de perfect gepocheerde eitjes een verrassende topping, namelijk Shichimi Togarashi: een in Japan populaire specerijenmelange. Alles top? Nope. De pancakes stellen teleur. De dikke Nutella in combinatie met de basic pannenkoekjes doet weinig voor ons. Dit duo creëert een droge boel in je mond en dan zou een vloeibaar stroopje (honing, kokos, Maple, vanille, karamel) of een luchtige frosting tussen de lagen, zeer welkom zijn. En wat is hier precies ‘churros’ aan? De sparkling Citron Pressé spoelt alles fris en fruitig weg, lekker.

Gastvrijheid: het personeel is oplettend, warm en gastvrij. We geven ze een tien.
Locatie: fijn. De Lange Mare is iets rustiger dan bijvoorbeeld de Nieuwe Rijn en niet minder gezellig of zonnig.
Sfeer: casual chic: hip ingericht en vrolijk.
Smaak: de pancakes slaan we voortaan over, maar de kwaliteit van de ‘broodjes’ is zeer goed.
Variatie: juist als je de hele dag brunch serveert, mag het iets meer onderscheidend. De namen van de gerechten zijn creatiever dan het (diervriendelijke) aanbod op de kaart.
Prijs: je betaalt rond een tientje voor een gerecht, reken op €12,50 just to be sure.

Score 3/5: ️️️
Adres: Lange Mare 60, Leiden

 

 

Geschreven door: Laila

Tags:
, , ,
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.