fbpx

️ De Leidse Sleutels – Vinteage

Precies één dag voor de laatste persconferentie was ik te gast bij Vinteage. Wat een geluk. Vinteage bevindt zich aan de Breestraat en biedt een combinatie van zoete en hartige lekkernijen, geïnspireerd op het gevoel en de presentatie van desserts. In de eigenzinnig en knus ingerichte salon kan je kiezen uit ontbijt- en lunchgerechten, maar er is meer mogelijk. Zoals een high tea, high coffee, high wine of high beer (uit te breiden met prosecco). En een beetje high word je er wel van, kunnen we je vertellen.

We worden warm ontvangen en nemen plaats op een velvet bank in de hoek. Aan styling geen gebrek. Theepotjes in het raamkozijn, bijzondere lampenkappen… het is duidelijk. Het interieur past bij de naam. Ik kan de details zeer waarderen. Net als het persoonlijke naambordje op tafel. Nice touch!

    

We starten met een cappuccino. De salon is gezellig. Er wordt rekening gehouden met afstand, maar het bruist desalniettemin. En terwijl ik dit typ, denk ik: ik mis het. De horeca. Maar ik dwaal af. Want we blijven positief. Over een poosje mogen we weer!

Het personeel is vriendelijk en na het schieten van wat foto’s zie ik ‘m aankomen: de etagère. Gevuld met louter verse gerechtjes. En dat is exact waarom Vinteage van mij de hoogste sleutelscore ontvangt. Niets komt uit een pakje. Geen saaie, ondoordachte sandwich bites of boterkoek van god knows hoe oud. Nee, dit is vers en verrukkelijk. Ook de presentatie krijgt hier de volle aandacht. Dat zie je bijvoorbeeld aan de mini-salade. Deze is perfect in proportie en niet zomaar in een kommetje gekwakt. Nu wil ik niet alles prijsgeven, maar voor ons twee uitschieters: de brownie met boterzachte room en de (absolute winnaar) crème brûlée. Alsof er een engel op je zintuigen danst. Mag ik daar volgende keer een soepkom van? Iets minder smullen is het hapje met zalm en roomkaas. De plakjes zalm bevinden zich wat ongemakkelijk op het saai smakende bladerdeeg. Maar als dat alles is… We hebben ontzettend genoten. Van het eten, de thee, de sfeer en de rust. Want we voelden ons niet gehaast en kregen alle tijd om te tafelen. En dat is fijn, zeker in deze tijden. Op moment van schrijven is de salon gesloten vanwege de huidige lockdown. De patisserie blijft echter open voor het afhalen van bestellingen via de webshop.

        

Gastvrijheid: het personeel toont interesse en komt ontspannen over.
Locatie: waarom weten we niet, maar Vinteage valt niet erg op aan de buitenkant. De locatie aan de Breestraat is echter ideaal. Het pand is prachtig. Er is ook een achtertuin.
Sfeer: warm, vintage, eigentijds, retro en chic. Fijn gemengd en niet over de top.
Smaak: vers en smaakvol, over alles is nagedacht en je proeft de ‘zorg’. Houden zo Vinteage!
Variatie: wij testten dit keer een high tea (en die zijn standaard gevarieerd), maar we zagen dat de menukaart genoeg opties geeft.
Prijs: €28,- inclusief onbeperkt koffie en/of thee.

Score 5/5: ️️️️️
Adres: Breestraat 117, Leiden
Website: Vinteage.nl

 

 

Geschreven door: Laila

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.