fbpx
Barlo

Feature – 10 x terrassen in Leiden

Met alle horeca die Leiden rijk is, rijst de vraag… waar vind je nu de ware gems? Wij helpen je een handje en zetten er maar liefst 10 voor je op een rij. Cheers!

Bar Lokaal
Barlo in de Leidse volksmond is een icoon op de driehoek, De Uyl van Hoogland, Jantje van Leyden en Bar Lokaal. Deze hotspot is eigenlijk helemaal geen hidden gem, maar een niet-te-missen hotspot, waar je zomers perfect weg kan zakken op een van de vuurrode terrasstoelen. Een bistro met een Arabisch tintje, gekleed in een hippe minimalistische inrichting. Met veel kunst aan de muur en kunst op de borden heeft Barlo een terras waar je altijd geniet.

Barlo Foto: Kamila_camilaa

Adres: Barlokaal
Hartesteeg 13, Leiden

Tabú
Tabú brengt de keukens van verschillende Latijns-Amerikaanse landen samen. Op de kaart vind je onder andere taco’s, quesadillas, soep, nacho’s en tapas. Het terras, gelegen aan de Witte Singel, kijkt uit op het water en laat daarmee de drukte van de binnenstad achter zich. Een heerlijke getaway gehuld in latin vibes.

Tabú

Adres: Tabú
Rembrandtstraat 27, Leiden

Lot en de Walvis
Ontbijt, brunch, lunch én diner. Het is allemaal mogelijk bij Lot en de Walvis. Even weg van de drukte aan de Botermarkt en omgeving? Word hier lekker zen, aan de haven. Je kijkt uit op niets dan water, boter en wat Leidse meeuwen in de lucht. Van 09.00 tot 22.00 ben je welkom. Op zondagen organiseert Lot van 09.00 tot 12.00 het ‘Recovery Breakfast’: onbeperkt ontbijten van het buffet voor maar € 15,-. Yum.

Lot en de Walvis

Adres: Lot en de Walvis
Haven 1, Leiden

Hortus Grand Café
Een beetje verstopt, maar je loopt er zo naartoe. Het mooie buitenterras van de Hortus lonkt. Vooral voor de groenliefhebbers is dit een must-go. Lekker buiten, tussen de kuipplanten, genieten van bijvoorbeeld een heerlijk broodje Boeren Leidse kaas. Fun fact: al het (versgebakken) brood komt rechtstreeks van Friese bakker Ús Bertus, een stukje verderop.

Hortus

Adres: Hortus Grand Café 
Rapenburg 73a, Leiden

Barista Café Leiden
Dit monumentale pand vind je aan de Catharinasteeg midden in het centrum. Maar wat je niet meteen ziet, is dat zich achter dit pand, een prachtig hofjesterras schuilhoudt. Geniet bij Barista in alle rust van de fijne koffie, verse smoothies, huisgemaakte taarten of pak een uitgebreide lunch (de Boeren Melt is een aanrader).

Barista

Adres: Barista Café Leiden
Catharinasteeg 5, Leiden

Kamerlingh Parktuin & Café
De ‘wildcard’ in het rijtje. Een combinatie van groen en stad, maar net even rustiger. Op één van de mooiste plekjes die Leiden rijk is, strijk je neer op het terras van Kamerlingh Parktuin & Café. Kamerlingh is gelegen aan de Doezastraat bij de ingang van het Van der Werfpark en tegenover Het Kamerlingh Onnes gebouw (rechten faculteit). Drink hier een Napolitaanse Barbera koffie, bestel de verse appeltaart of drink een wijntje bij je gezonde lunch. Kamerlingh doet denken aan een Franse brasserie. De chansons op de achtergrond versterken dit. Interessant: ook per boot bereikbaar. Er is een aanlegsteiger vlak naast het knusse terras.

Kamerlingh

Adres: Kamerlingh Parktuin & Café
Doezastraat 2B, Leiden

Brasserie-restaurant Koetshuis de Burcht
Aan de voet van één van de bekendste bezienswaardigheden van Leiden, de Burcht, ligt brasserie-restaurant Koetshuis de Burcht. Nu is dit al een bijzondere locatie; midden in het centrum van Leiden, omgeven door historie. Maar het terras bruist! Koetshuis de Burcht hoort sinds 2017 bij het tegenover gelegen Grand Café de Burcht. Het terras biedt maar liefst 140 zitplaatsen in de zomer en het uitzicht. Tja. Priceless. Oh, en het eten is ook lekker!

Koetshuis De Burcht

Adres: Koetshuis de Burcht
Burgsteeg 13, Leiden

Brasserie de Poort
Aan de rand van de singel staan de eeuwenoude Zijlpoort. Je kan hier natuurlijk snel doorheen fietsen, sure. Maar een beter idee is om af te stappen en op het heerlijke rustige terras plaats te nemen. Rondom de Brassrie zijn veel verschillende tafels en stoelen, in de schaduw of in de zon. Op de vlonder boven het water, of op de kade naast de Poort. Het is genieten bij deze bijzondere plek, en lekker rustig bijkomen na een drukke dag.

de poort

Adres: Brasserie de Poort
Haven 100, Leiden

Anna et Fred
Wandel na je bezoek aan de Oude Sterrenwacht door naar de Boisotkade 1, en sluit je dag af in een stukje Frankrijk in Nederland. Met een Croque Madame, Steak tartare, Salade niçoise en een glas Viognier is het perfect vertoeven aan de Singel. Bon apetit!

Adres: Anna et Fred
Boisotkade 1, Leiden

Bar Olaf
Bij Bar Olaf zit je goed. Buiten of binnen, beide zijn aan te raden. Maar beter nog, lees je goed in in de cocktailkaart. De keuze aan bijzondere glaskunstwerkjes is groot.

bar olaf

Adres: Bar Olaf
Hooigracht 49, Leiden

 

Geschreven door: Laila, geupdate door Brent

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.