fbpx

Feature – 6 x terrassen in Leiden

Het mag weer. En dat zie je. Pak een willekeurige dag, rain or shine, en de terrassen zijn gevuld. Zonder reservering is het lastig een plekje te bemachtigen, want wat hebben we het gemist met z’n allen. Drankjes en happen in onze stad. In de buitenlucht. Fijn. Maar met alle horeca die Leiden rijk is, rijst de vraag… waar vind je nu de ware gems? Wij helpen je een handje en zetten er maar liefst 6 voor je op een rij. Cheers!

Tabú
Tabú brengt de keukens van verschillende Latijns-Amerikaanse landen samen. Op de kaart vind je onder andere taco’s, quesadillas, soep, nacho’s en tapas. Het terras, gelegen aan de Witte Singel, kijkt uit op het water en laat daarmee de drukte van de binnenstad achter zich. Een heerlijke getaway gehuld in latin vibes.

Tabú

Adres: Tabú
Rembrandtstraat 27, Leiden

Lot en de Walvis
Ontbijt, brunch, lunch én diner. Het is allemaal mogelijk bij Lot en de Walvis. Even weg van de drukte aan de Botermarkt en omgeving? Word hier lekker zen, aan de haven. Je kijkt uit op niets dan water, boter en wat Leidse meeuwen in de lucht. Van 09.00 tot 22.00 ben je welkom. Op zondagen organiseert Lot van 09.00 tot 12.00 het ‘Recovery Breakfast’: onbeperkt ontbijten van het buffet voor maar € 15,-. Yum.

Lot en de Walvis

Adres: Lot en de Walvis
Haven 1, Leiden

Hortus Grand Café
Een beetje verstopt, maar je loopt er zo naartoe. Het mooie buitenterras van de Hortus lonkt. Vooral voor de groenliefhebbers is dit een must-go. Lekker buiten, tussen de kuipplanten, genieten van bijvoorbeeld een heerlijk broodje Boeren Leidse kaas. Fun fact: al het (versgebakken) brood komt rechtstreeks van Friese bakker Ús Bertus, een stukje verderop.

Hortus

Adres: Hortus Grand Café 
Rapenburg 73a, Leiden

Barista Café Leiden
Dit monumentale pand vind je aan de Catharinasteeg midden in het centrum. Maar wat je niet meteen ziet, is dat zich achter dit pand, een prachtig hofjesterras schuilhoudt. Geniet bij Barista in alle rust van de fijne koffie, verse smoothies, huisgemaakte taarten of pak een uitgebreide lunch (de Boeren Melt is een aanrader).

Barista

Adres: Barista Café Leiden
Catharinasteeg 5, Leiden

Kamerlingh Parktuin & Café
De ‘wildcard’ in het rijtje. Een combinatie van groen en stad, maar net even rustiger. Op één van de mooiste plekjes die Leiden rijk is, strijk je neer op het terras van Kamerlingh Parktuin & Café. Kamerlingh is gelegen aan de Doezastraat bij de ingang van het Van der Werfpark en tegenover Het Kamerlingh Onnes gebouw (rechten faculteit). Drink hier een Napolitaanse Barbera koffie, bestel de verse appeltaart of drink een wijntje bij je gezonde lunch. Kamerlingh doet denken aan een Franse brasserie. De chansons op de achtergrond versterken dit. Interessant: ook per boot bereikbaar. Er is een aanlegsteiger vlak naast het knusse terras.

Kamerlingh

Adres: Kamerlingh Parktuin & Café
Doezastraat 2B, Leiden

Brasserie-restaurant Koetshuis de Burcht
Aan de voet van één van de bekendste bezienswaardigheden van Leiden, de Burcht, ligt brasserie-restaurant Koetshuis de Burcht. Nu is dit al een bijzondere locatie; midden in het centrum van Leiden, omgeven door historie. Maar het terras bruist! Koetshuis de Burcht hoort sinds 2017 bij het tegenover gelegen Grand Café de Burcht. Het terras biedt maar liefst 140 zitplaatsen in de zomer en het uitzicht. Tja. Priceless. Oh, en het eten is ook lekker!

Koetshuis De Burcht

Adres: Koetshuis de Burcht
Burgsteeg 13, Leiden

 

Geschreven door: Laila

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.