fbpx

Met wie spreek ik? Casper Fok

Casper Fok en Herke Tuinstra vormen het brein achter Stadswandeling 071. Elk weekend organiseren zij met succes een coronaproof wandeling door Leiden. Wandelaars leren speelsgewijs over de stad én steunen horecagelegenheden langs de route. We spraken met Casper.

Casper, hoe is het idee voor Stadswandeling 071 ontstaan?
Het concept is in Amsterdam ontstaan. Ik besloot samen met Herke dit concept in Leiden te laden. Het is bedacht omdat in de Corona periode weinig mogelijk is. De horeca heeft het zwaar en zo dragen we ze een warm hart toe. Het is leuk om te zien dat de horeca en wandelaars er blij van worden.

Over Corona gesproken, wat mis jij het meest?
Ik organiseerde voor deze periode evenementen. Dit kwam door Corona volledig stil te liggen. Naast dat ik het organiseren enorm mis, mis ik vooral het samenzijn: het ‘wij’ gevoel.

“Ik mis het ‘wij’ gevoel”

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst, gaan jullie hiermee door? 
Zeker! Als de terrassen weer opengaan zullen mensen wellicht de voorkeur hebben om weer eens op een terras te ploffen. Daarnaast geloof ik er ook in dat mensen het wandelen weer opnieuw hebben uitgevonden. We zullen blijven meebewegen met de maatregelen die op dat moment gelden.

Wat is jouw favoriete plek in Leiden, iets waar Leiden volgens jou niet (meer) zonder kan?
Mijn favoriete plek van de stad is de Nieuwe Rijn. Alle terrasboten, de gezelligheid. Daarnaast is het terras van Brasserie de Poort waanzinnig. Met name in de zomer is het heerlijk om daar naar alle bootjes te kijken die langsvaren.

 

 

Geschreven door: Laila

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.