fbpx

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  • Het is spekglad en koud buiten, wanneer ik arriveer bij Leidse Koek aan de Blauwpoortshaven. Maar de roze explosie en de geur van verse koeken heeft een instant verwarmend effect. De vrolijke medewerkers – niet te missen in roze pak – schenken een cappuccino voor......

  • Met een vriendin mag ik vanavond cocktails proeven tijdens een Bar Olaf tasting. Eigenaar Olaf Kluivers opende zo’n vier maanden geleden zijn droombar op de plek waar voorheen jarenlang restaurant De Hooykist schotels serveerde.      Het terras buiten is uitnodigend en kleurrijk. Eenmaal binnen is de sfeer......

  • De organisatie van Nacht van Ontdekkingen kijkt – ondanks het slechte weer (lees: veel plensbuien) – terug op een mooie editie. Het heeft even geduurd voor het festival kon plaatsvinden. Na twee jaar corona bleek het ontdekken van nieuwigheden zeer gewenst. Ondanks het weer kwamen namelijk zo’n......

  • Wanneer ik restaurant Vooraf en Toe aan de Botermarkt binnenstap, valt het me op hoe licht het is, dat was ooit anders. Een vers interieur, een nieuwe keuken én een andere eigenaar. Een plek waar je de hele dag kunt eten en drinken. Nu ook......

  • Regenachtig en een tikkie fris. Maar dat mocht de pret niet drukken. De Leidse Museumnacht, dit keer weer in haar bekende fysieke vorm, was een succes. Dertien musea openden hun deuren en gaven bezoekers de unieke kans om hun locatie in een geheel ander (roze) licht......

  • Freshly Chopped is komen overwaaien uit Ierland. En daar maakte ik al even kennis met ze, begin 2020. Inmiddels is de formule in verschillende landen actief. Toen ik hoorde van een vestiging in Leiden, was ik heel benieuwd of ik dezelfde kwaliteit mocht verwachten. Ik......

  • ‘t Wapen van Leiden is nog niet heel lang open, al zou je dat niet zeggen op zonnige dagen. De terrasboot op de Rijn is namelijk flink gevuld wanneer ik op een woensdagmiddag binnenloop. Ik maak alvast kennis met de gastheer (tevens chef) en zijn......

  • Precies één dag voor de laatste persconferentie was ik te gast bij Vinteage. Wat een geluk. Vinteage bevindt zich aan de Breestraat en biedt een combinatie van zoete en hartige lekkernijen, geïnspireerd op het gevoel en de presentatie van desserts. In de eigenzinnig en knus ingerichte salon......

  • Spooktocht in Leiden? Ja, je leest het goed. Op uitnodiging van Leidenaar en mysterieuze gids Ben Ruwgans doken wij een avond in de geschiedenis van Leiden. In dit geval, de geschiedenis met een donker randje. Nu moet ik je verklappen, en mijn vrienden weten dit......

  • Sir Dumpling is een aanwinst voor het Leidse food delivery landschap. En dat moet je even laten dalen, want er zijn natuurlijk al best veel Aziatische bezorgrestaurants. Sir Dumpling is een uitzondering, echter. Want zoals de naam al doet vermoeden, het menu bestaat veelal uit…......