fbpx

Verslag – Nacht van Ontdekkingen 2022

De organisatie van Nacht van Ontdekkingen kijkt – ondanks het slechte weer (lees: veel plensbuien) – terug op een mooie editie. Het heeft even geduurd voor het festival kon plaatsvinden. Na twee jaar corona bleek het ontdekken van nieuwigheden zeer gewenst. Ondanks het weer kwamen namelijk zo’n 2.500 bezoekers langs.

Even zoeken, toch intiem
De focus van de Nacht van Ontdekkingen lag op de jonge generatie. Dat zag je ook terug in de programmering. We waren op tijd aanwezig, misschien zelfs iets te vroeg. De sfeer zat er nog niet helemaal in bij aanvang en het was even zoeken naar  de juiste ruimte per programmablok. Ook de crew wist niet altijd waar we moesten zijn. Zou de regen dan toch wat hebben afgeleid?

      

Follow the light
Ondanks meerdere terreinen, voelde het festival intiem. En dat is prettig. Dat ligt onder andere aan de Hortus botanicus paden die het terrein van het Academiegebouw van Universiteit Leiden verbindt met die van de Hortus zelf en de Oude Sterrewacht. Deze paden in de Hortus waren sprookjesachtig verlicht en brachten ons langs geanimeerde illustraties, audiovisuele licht ervaringen, live muziek en theater en Silent Disco. Ik genoot van The Night Tribe van kunstenaar Paul Cremer die met dynamische verlichting en meerdere audio speakers een bijzondere 3D experience bood. Esmée Winkel en Jos Agasi werkten samen om botanische illustraties tot leven te wekken, in de vorm van vijf geanimeerde verhalen over de verscheidenheid en kwetsbaarheid van planten. Prachtig om te zien.

      

Er was een DJ, we hebben deelgenomen aan de quiz Are You more Musical than you Think? van John Ashley Burgoyne, leerden alles over Organ-on-Chip, deden een dansje op de muziek van Plaatjes vullen Gaatjes en ontdekten meer over  de verbinding tussen mens, natuur en technologie dankzij het project ‘Living Light’ van Ermi van Oers. Voor mij de meest interessante lezing van de avond, overigens. Kortom: we hebben ontdekt. En daar gaat het om. Volgend jaar weer.

Bezoek hier de website van de Nacht van Ontdekkingen of stalk het Instagram account.

Geschreven door: Laila

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.